Kisgejöc

2003 – 2005: Project Kisgejöc

In 2003, 2004 en 2005 zijn telkens rond de 20 jongeren en 10 volwassenen gedurende een kleine 2 weken in de zomervakantie in Kisgejöc geweest. Dit dorp ligt in een streek net over de grens met Hongarije; hier leeft een groot deel van de bevolking in grote armoede.

Mede via een kindertehuis in Nagydobrony ontstond in 2002 het plan om iets te gaan doen aan de slechte voeding van de schooljeugd én de armzalige behuizing van de school in Kisgejöc.

Midden in Kisgejöc bouwden we op het terrein van de school een heel praktisch gebouw met keuken en eetzaal. De ruwbouw werd uitgevoerd door lokale vaklieden. In de zomer van 2003 is door de CUC-groep een deel van de afbouw uitgevoerd en tevens werd een professionele keuken geplaatst. Dagelijks verzorgt het enthousiaste keukenpersoneel ruim 130 maaltijden voor de scholieren! In 2004 zijn ondermeer de vloeren in de school vervangen, isolatiewerkzaamheden uitgevoerd en een aantal sport- en speeltoestellen voor de kinderen geplaatst. In 2005 is dit project afgerond door het (asbest)dak en de ramen van de school te vervangen en hebben de leslokalen een opknapbeurt gehad. Met een groots dorpsfeest voor de opening van de school en de eetzaal, werd dit project succesvol afgesloten.