CUC

Het Colmschate-Ukraïne-Contact (CUC) is een initiatief van de Protestantse Gemeente te Colmschate /  Schalkhaar (PGCS) in samenwerking met de Titus Brandsma kerk Colmschate / Deventer.

Gedurende de afgelopen jaren hebben gemeenteleden het initiatief genomen om een project te starten in Ukraïne van, voor en door jongeren: Jeugd voor Jeugd. Dit gebeurt vanuit de gedachte dat we in het rijke westen veel hebben, terwijl in grote delen van Oost Europa gebrek is aan de meest basale levensbehoeften. Door het CUC willen we elkaar als gemeenschap, jong en oud, hiervan nog meer bewust maken en heel direct onze hulp aanbieden bij de opbouw van het land, het onderwijs en de organisatie.

Doel van dit contact is om met vooral jongeren projecten uit te voeren in Ukraïne. Hierdoor willen we bereiken dat jongeren zich bewust worden van de nood in de wereld, dat ze op een actieve manier het christelijk geloof in praktijk brengen, hun horizon verbreden en als groep elkaar en de daar aanwezige jeugd beter leren kennen door een werkvakantie te hebben in een onbekend land.