Nieuwsbrief oktober 2014: Hoe nu verder

Op 7 september hebben we met de jongeren die zich hadden opgegeven voor de zomerreis 2014 een bijeenkomst gehouden met een barbecue. Een vrolijke bijeenkomst. Aan de ene kant leuk elkaar weer te zien na een zomer zonder reis. Aan de andere kant goed om de Ukraïnedag (27 september) voor te bereiden. Zonder het enthousiasme van de jongeren en van de vele vrijwilligers is het niet goed mogelijk zo’n dag te organiseren. Als bijkomende taak hebben we ook stickers geplakt in de folders die we nog hebben. Dat was noodzakelijk, omdat het banknummer in 2014 veranderd was.

We zijn nog steeds van plan om, als het veilig is, in 2015 naar Ukraïne te reizen om daar te werken. In oktober gaat een van de bestuursleden naar Ukraïne om te kijken hoe de stand van zaken is bij de school in Barkaszo. Tevens gaat hij kijken of en hoe we kunnen helpen om de keuken van het kindertehuis op te knappen. Aan de hand van zijn bevindingen kunnen we dan verder plannen maken hoe we in 2015 gaan werken en vooral waar.

Hoewel de toestand in Ukraïne op dit moment rustiger is, willen we toch rekening houden met een alternatief in bijvoorbeeld Hongarije of Roemenië.

We houden u op de hoogte. Ondertussen gaan de gebruikelijke acties gewoon door. Blikjes en oude metalen kunt u in de container in het fietsenhok deponeren. De opbrengst is meer dan welkom (vorig jaar ongeveer € 6500). Voor grotere stukken kunt u een afspraak maken met Simon Koman telefoon 651207. Dan kan hij het ophalen.

Namens het Colmschate Ukraïne Contact,

Jaap de Bruijne