Nieuwsbrief juni: Zomerreis Abaujkar Hongarije

Op 4 juli gaan we, ’s morgens om 04.00 uur op weg met 12 jongeren en 9 volwassenen. We gaan werken in Abaujker Hongarije, bij een vakopleiding voor Roma jongeren. De school ligt in een van de armste streken in het Noord Oosten van Hongarije, tegen de Slowaakse grens. Bij de school zullen we voornamelijk schilder en onderhoudsklussen doen. Bij de school staat een oud landhuis, dat gebruikt wordt als internaat voor jongeren. De leerlingen komen uit de wijde omtrek van Abaujker en worden als het mogelijk is met de schoolbus gehaald en gebracht. De bus is nu even kapot en men heeft geen geld voor een andere.

29, 30 en 31 Mei is een tweetal van het CUC op werkbezoek geweest om definitieve afspraken te maken. Zij zijn gereisd door Polen en Slowakije, met een kleine vrachtwagen vol keuken materiaal en een aantal werktafels. Zodoende weten we nu, dat we beter door Duitsland, Oostenrijk en Hongarije kunnen reizen. We zijn wat verwend met de autowegen in west Europa. Dan vallen sommige wegen in Polen en Slowakije tegen. Het scheelt wel in de afstand, maar met een redelijke gemiddelde snelheid kunnen we dat stukje verder wel aan.

De jaarlijkse rommelmarkt wordt dit jaar gehouden op 26 september. Over de tijden waarop u spullen kunt leveren wordt u in september geïnformeerd.

Op 28 juni is om 10.30 uur de uitzwaaidienst in de Titus Brandsmakerk.

Jaap de Bruijne