Nieuwsbrief februari 2017: Werk zat

Onlangs zijn Alja, Roelof en Carel op werkbezoek geweest in NagyDobrony. Met de hulp van Jack hebben ze verschillende projecten bezocht. Er is een heleboel werk te doen. Niet alles is geschikt voor ons. Zo wil men in Barkaszo andere verlichting in de sportzaal. Het plafond in echter te hoog voor onze jongeren om te werken. Dat is meer voor vakmensen.

Bij het lyceum heeft men ook grote plannen. Dankzij externe financiering lukt ook een heleboel. Bij het kindertehuis is ook veel werk te doen. Afgelopen zomer hebben we de graanmolen geschikderd. We vroegen ons af, waarom dat regelmatig moet gebeuren.  Dat blijkt met de wat pietluttige Ukraiense keuringdienst te maken te hebben. Als door gebruik op de molen stof komt, of als hier en daar de verf beschadigd is, mag men de molen niet gebruiken om meel te malen voor menselijke consumptie. Iets soortgelijks kwamen we eerder al tegen bij het bouwen van keukens: De voorbewerkingsruimte voor groente en voor vlees mag niet dezelfde zijn: Angst voor kruisbesmetting.

Er hebben zich 25 jongeren aangemeld voor de reis. Van nog niet iedereen is zeker of ze ook mee gaan. Dat wordt dus een hoop gepuzzel om voldoende vervoer te regelen.

Dit voorjaar willen we ook een andere route proberen, waardoor we minder last zullen hebben van files op de Duitse wegen.

Kortom: de stemming zit er goed in. We werken er hard aan om alles op tijd in orde te hebben.

De week na pasen houden we een huis aan huiscollecte in Deventer oost en Colmschate. We zoeken daarvoor collectanten (minimum leeftijd 16 jaar). Binnenkort ligt er een intekenlijst in de kerk.

Namens het CUC,
Jaap de Bruijne