Zomerreis 2024 Hongarije

Al meer dan 20 jaar organiseren wij zomerreizen naar Oekraïne. Tijdens deze  reizen zetten jongeren zich in om het leven van de kinderen en jongeren daar een beetje beter te maken. Helaas zit een zomerreis naar Oekraïne er vanwege de oorlog met Rusland niet in. Om toch actief te blijven, gaan wij dit jaar naar Hongarije, dicht tegen de grens met Oekraïne. Wij zouden het erg leuk vinden als je deze zomer meegaat naar Hongarije.

Wat zijn onze plannen? Met een groep van 12 tot 24 jongeren en een aantal begeleiders willen wij van 20 tot en met 30 juli a.s. met busjes op pad gaan. De volgende ideeën zijn er om op te pakken:

  • de hal en gangen opfleuren in een internaat waar ook Oekraïense jongeren verblijven;
  • de buitenruimte bij een kinderdagverblijf opknappen en uitbreiden;
  • organiseren activiteiten met lokale kinderen, zij gaan niet op vakantie;
  • samen met een groep jongeren uit Oekraïne aan de slag.

Een inspannend maar vooral ook afwisselend programma, waarin je naast iets goeds doen voor een ander vooral ook veel lol gaat maken. Bovendien kun je er zelf veel van leren!

Als je interesse hebt zul je vast nog heel veel vragen hebben, daarom nodigen wij je samen met je ouder(s)/verzorger(s) uit voor een voorlichtingsavond op zondag 11 februari om 19.30 uur in de Ichtuskerk, Holterweg 106 te Deventer-Colmschate.

Mocht je nu denken ‘ik zou het wel leuk vinden maar ken daar niemand’, dan kan dat kloppen. Maar dat geldt voor iedereen, want wij beginnen met een hele nieuwe groep. Dus kom gewoon en wij vertellen je graag veel meer over de reis.

Neem gerust een vriend of vriendin die niet kerkelijk is mee. Alhoewel het Colmschate Ukraine Contact een initiatief is van de Protestante Gemeente Colmschate/Schalkhaar, is het niet ons doel om te evangeliseren. Wij willen gewoon onder het motto jeugd voor jeugd iets goeds doen voor een ander en aanpakken.

Lijkt het je leuk? Heb je belangstelling? Meld je dan uiterlijk 9 februari a.s. aan voor de voorlichtingsavond via cuc.secretaris@pgcs.nl. Heb je wel belangstelling maar kun je er niet bij zijn op 11 februari? Laat dit dan ook weten via dit mailadres en dan neemt iemand van CUC contact met je op.

Onderstaande foto’s geven een indruk van de omgeving waar de reis naar toe zal gaan: