Zomerreis 2019

Het zit er al weer op: de jaarlijkse zomerreis van 13 t/m 23 juli naar Oekraïne waar zo lang naar toe is gewerkt door een enthousiaste mix van oud gedienden en nieuwe aanwas van de CUC-gemeenschap.

Via de blog cuczomerreis.wordpress.com kon iedereen het verloop van de reis mooi volgen, er is weer heel veel gebeurd en er zijn bergen werk verzet. Gelukkig bleek de defecte huurbus op de dag van vertrek geen voorbode voor meer onheil, de reis is vlekkeloos verlopen. Nou ja, bijna vlekkeloos want 1 van de geitenbreiers (=deelnemende jongere) moet een stuk van zijn voortanden missen na een wat al te ruige rit over een Oekraïense gatenkaas weg.

Wat is er allemaal aan klussen afgerond? Na veel geschuur, geschilder, vlekken en stof is de speeltuin bij het tehuis in Nagy Dobrony weer klaar voor veel veilig speelplezier. Helaas kon de wip niet mee door de defecte huurbus dus die zal op een later moment volgen.
Een prachtig resultaat is de speelruimte die op de zolder van het tehuis is gerealiseerd, hier is hard gezwoegd op de inrichting met een ontroerende ingebruikname als hoogtepunt.
De trampoline die vorig jaar bij het tehuis is geplaatst is dit jaar verder verstevigd zodat deze nog veiliger te gebruiken is door de meiden.
In de school te Barkaszo is enorm hard gewerkt aan de belijning van de nieuwe vloer in de gymzaal, zijn laminaatvloeren gelegd en alsof dat nog niet genoeg is, zijn er compleet nieuwe houten vloeren in een aantal klaslokalen gelegd. Eerst zijn de nieuwe planken ook nog met liters verf behandeld, een flinke klus dus maar met ook hier een prachtig resultaat om trots op te zijn. Ook zijn de ingezamelde schoolspulletjes van de tientjes-actie junior overhandigd aan de dankbare leraren!

Nog een resultaat om trots op te zijn is de klinkende overwinning van 3-1 op de Oekkies bij de voetbalwedstrijd, hierdoor wordt zelfs een beetje gevreesd voor de bestaande vriendschappen…
Ook dit jaar zijn de meiden van het tehuis weer getrakteerd op tal van activiteiten georganiseerd door de geitenbreiers. Deze activiteiten zijn zeer waardevol voor zowel de geitenbreiers als de meiden van het tehuis en ieder jaar weer een heel feest!

Last but not least zijn er een aantal refurbished laptops voorzien van Engelse en Hongaarse software overhandigd aan de dankbare schooldirecteur in Barkaszo.

Naast deze klussen zijn de ingezamelde materialen afgeleverd in het tehuis te Hongarije, op de heenweg is daar geheel volgens traditie weer een indrukwekkend en dankbaar bezoek gebracht.

Natuurlijk is er ook weer tijd geweest voor de nodige ontspanning en gezelligheid met een dagje er op uit, winkelen in Mungatsj, kampvuur, een wandeling naar het dorp om watermeloenen in te slaan en uiteraard weer een geweldige disco avond ter afsluiting. Het onvermijdelijke afscheid viel weer zwaar, er vloeiden best wel wat traantjes.
De terugreis verliep net als de heenreis prima, met een gezellige avond en overnachting in Wroclaw als mooie kers op te taart.

Alle deelnemers kijken terug op een intensieve maar zeer succesvolle reis, bij terugkeer op 23 juli te Colmschate viel iedereen moe maar voldaan in de armen van  het thuisfront.
Volgend jaar zal er weer een zomerreis worden georganiseerd maar nu eerst bijkomen van deze reis en nagenieten van alle ervaringen.

Namens de reisleiding van de zomerreis 2019