Rusland valt Oekraïne binnen!

Rusland is Oekraïne binnengevallen. Met grote zorg en ongeloof volgen we het nieuws. Graag willen we jullie op de hoogte brengen van de situatie in het westen van Oekraïne in het algemeen en het kindertehuis in het bijzonder. We hebben contact gehad met de directeur van het kindertehuis László Katkó jr en hij geeft aan dat het in het kindertehuis goed gaat. “De scholen zijn gesloten. Ik ben vandaag druk geweest om kinderen van school te halen. De situatie is wat chaotisch, omdat er paniek is bij de mensen. We mogen nu maximaal 20 liter benzine tanken. Ook het pinnen uit de geldautomaten is beperkt. Bij de grenzen zijn duizenden mensen. Ik heb veel kentekens gezien van auto’s die uit andere Oekraïense regio’s komen. Willen jullie voor ons bidden, specifiek voor vrede en wijsheid.
Via andere contacten horen we de zorg over 18+ jongeren óók meiden die als eerste aan de beurt zijn om gemobiliseerd te worden, “Bij de grens worden veel mannen uit de lijn geplukt, die moeten gaan vechten. Het patriottisme is in het westen ver te zoeken, dus veel mannen slaan op de vlucht, vaak tevergeefs.” Dat zijn de dingen, die we niet in het nieuws zien.
De vraag bij ons (bestuur CUC) en waarschijnlijk ook bij jullie is natuurlijk: Wat kunnen we doen en hoe kunnen we helpen? We voelen ons machteloos en kunnen op dit moment niet anders dan hopen en bidden voor vrede en wijsheid zoals Katko jr ook aan ons vraagt. Steek symbolisch allemaal een kaarsje aan en wees daarmee in  gedachten bij het Oekraïense volk.We houden jullie op de hoogte als er weer berichten zijn.